Botosani | Apa, un lux pentru orasul Flamanzi

flamanzi-lucrari-apa1-1000x564

Orașul Flămânzi este zona din județul Botoșani unde sunt cele mai mari probleme cu apa. S-au investit multe milioane de euro în rețelele de apă și canalizare dar conducta care alimentează orașul Flămânzi nu a fost înlocuită.

Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi, spune că a făcut mai multe adrese către toate instituțiile abilitate pentru a se găsi o soluție dar totul a fost în zadar. Locuitorii orașului Flămânzi primesc apă doar două ore dimineața și două ore seara iar etajele superioare apa nu ajunge deloc.

„Probleme cu apa nu avem doar atunci când plouă. Oamenii sunt vitregiți. Avem un program de două ore seara și două ore dimineața dar nici acel program nu funcționează. Sunt zile în care apa nu ajunge la Flămânzi. Nu știu unde să mai apelez, ce să mai fac. Am discutat cu primarul de la Sulița care are un proiect pe PNDL pentru apă-canalizare și trebuia să aibă sursa de apă. Sursa de apă este din magistrala Botoșani – Flămânzi care nici acum nu face față. Ea a fost proiectată pentru ansamblul de blocuri din Flămânzi și fosta filatură. Ulterior s-au racordat Copălău, Cristești și alte localități. Poate au în perspectivă să schimbe această magistrală și să fie apă pentru toată lumea. S-a pus căruța înaintea cailor. Nu s-a înlocuit magistrala dar s-au făcut rețelele din localități. Sperăm să se realizeze și această magistrală”, a spus Dan Oloeriu.