Botoșani | Anexa unei gospodării din Bozieni a fost cuprinsă de flăcări. Proprietara, imobilizată la pat, a ajuns la spital

WhatsApp Image 2022-09-01 at 09.08.34

O femeie de 89 de ani, imobilizată la pat, a ajuns la spital cu atac de panică după ce o anexă din gospodărie a fost cuprinsă de flăcări. Bătrâna s-a speriat că incendiul ar putea să se extindă și la casa unde locuia.

S-a întâmplat aseară, în localitatea Bozieni. Alarma a fost dată puțin înainte de ora 21.00, chiar de fiul femeii, care locuiește în aceeași gospodărie.

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Stației Săveni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat că ardea o anexă, aflată între bucătăria de vară și casă, existând pericolul de propagare a flăcărilor la celelalte clădiri. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor s-a intervenit mai puțin de o oră. Au ars anexa și bunurile din interior, precum și 10 metri pătrați din acoperișul bucătăriei de vară.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului s-a constatat că în cursul zilei de ieri, fiul femeii a făcut țuică în anexa respectivă și a lăsat focul nesupravegheat. Mai multe materiale combustibile din apropierea focarului s-au aprins de la jarul căzut din sobă.