Botosani | Anchetă la Liceul Ștefan Luchian din Ștefănești. Profesor acuzat că a agresat sexual un copil de 15 ani

liceu-stefanesti

Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul Școlar Județean și DGASPC au fost sesizate de rudele unui copil în vârstă de 15 ani, elev la Liceul Ștefan D. Luchian din Ștefănești. Oamenii acuză că un profesor l-ar fi agresat sexual pe minor și că reprezentanții unității de învățământ încearcă să mușamalizeze cazul.

“Zilele trecute la Liceul “Stefan D. Luchian” din Stefanesti, un copil de 15 ani (baiat) a fost agresat sexual de catre profesorul său. Din surse sigure se incearca a ascunde sub pres aceasta nenorocire.
Mama elevului a facut reclamatie la politie, insa este dezamagita de cum evolueaza treburile. Din cate stiu, cazul este ajuns si la inspectorat, DGASPC, dar fara prea multe sanse de a fi mediatizat. Conducerea scolii este obisnuita sa ascunda astfel de cazuri care nu dau bine imaginii. La scoala din Stefanesti incalcarea regulilor, a eticii profesionale stapanesc “intelectualitatea”. (…) In scoala la clasele de la 9-12 se ataseaza de copii, ii manipuleaza cum vrea el, ii ia la el in birou pe motiv ca are nevoie de ajutor la calculator. Cine stie cate victime de acest fel mai sunt! Actualele directoare refuza sa accepte dezastrul care se intampla pe terenul lor, tin cu dintii de functia pe care au capatat-o. Mai multe nereguli de catre anumite persoane li s-au adus la cunostinta, dar nu au luat nicio masura. Victima este si vinovatul”, este mesajul primit de la o rudă a copilului.

Contactat telefonic, primarul orașului Ștefănești a precizat că a aflat de curând de acest caz dar nu de la reprezentanții unității de învățământ.

“Am auzit și eu de curând de acest caz, am înțeles că este o anchetă a poliției. Sunt plecat la o întâlnire a Asociației Orașelor din România iar când revin în Ștefănești o să discut cu conducerea școlii, să văd ce s-a întâmplat. Din păcate, la școală se ține sub preș. Normal ar fi fost să ne informeze conducerea școlii și să vedem cum putem evita astfel de probleme. Așteptăm ancheta poliției și vedem ce măsuri se pot lua”, a precizat Florin Buțura, primarul orașului Ștefănești.