Botoşani | Anchetă a IPJ în cazul unui medic acuzat că ar fi făcut vaccinări fictive

vaccinare fictiva

Poliţiştii botoşăneni au declanşat o anchetă după ce un medic de la un centru de vaccinare din Botoşani a fost reclamat că ar fi făcut vaccinări fictive, contra cost.

Totul a pornit după ce o femeie din judeţ a reclamat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), prin intermediul unul e-mail, că un medic ar fi pretins o sumă de bani să o vaccineze fictiv. Aceasta spune că s-ar fi imunizat, dar cere anchetarea medicului.

„Doresc să fac o sesizare către domnul doctor care vaccina la Şcoala 17, cu menţiunea că domnul doctor lua bani de la pacienţi pentru a le face certificatul de vaccinare fără a fi imunizaţi şi îi băga în baza de date ca şi persoane vaccinate. Mi-a făcut şi mie această ofertă contra sumei de 200 de euro. Întrucât l-am refuzat şi m-am imunizat vă rog să luaţi măsuri în privinţa aceasta”, se arată în sesizarea primită prin poşta electronică.

Reprezentanţii DSP au înaintat sesizarea către Poliţie. „A fost primită o sesizare pe adresa instituţiei şi a fost redirecţionată către organele competente. Noi vom declanşa o anchetă la nivelul instituţiei, în funcţie de ancheta acelor instituţii. Nu DSP numeşte sau plăteşte personalul medical din centrele de vaccinare. În aceste centre sunt angajate persoanele care şi-au depus intenţia la primării, cu care sunt semnate şi contractele de muncă şi care fac inclusiv programul. DSP doar avizează şi face plăţile”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Aceasta a adăugat că sancţiunile din partea instituţiei pe care o conduce pot veni doar pe linia Inspecţiei Sanitare de Stat, care poate verifica respectarea regulilor sanitare.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) au confirmat primirea sesizării şi spun că vor fi demarate procedurile necesare. „Polițiștii verifică aspectele sesizate, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Sursa: Monitorul de Botoșani