Botoșani | Abandonat de familie după un accident rutier

IMG-20211228-WA0051-600x450

foto: monitorulbt

Caz șocant în preajma sărbătorilor, când ar trebui să fim cu toții mai buni. Un bărbat în vârstă de 52 de ani, recuperat miraculos în urma unui accident rutier nu a fost primit acasă de aparținători, autoritățile fiind nevoite să umble pe străzi pentru a găsi o rezolvare, relatează Monitorul de Botoșani.

Bărbatul, care a fost la un pas de moarte în urmă cu o lună și jumătate a fost externat, în cursul zilei de ieri. Botoșăneanul a fost operat de mai multe ori, dar pentru că starea lui s-a ameliorat, nu a mai necesitat internarea în cadrul Spitalului Județean de Urgență. Din acest motiv, reprezentanții secției i-au spus bărbatului că trebuie externat la domiciliu, unde trebuie sa continue zilele de recuperare și îngrijire. Aceștia au luat legătura cu un frate de-al sau, care ar fi fost de acord să se ocupe de externarea lui. Doar că acasă, cadrele medicale de la Ambulanță au avut surpriza să constate că nu au cui să predea bolnavul, relatează Monitorul de Botoșani.

„Pe fiul dumneavoastră l-a trimis de la spital. Așa este procedura.”

Tatal barbatului: „Știti ce? Acela trebuie să îl îngrijească. Șoferul să îl îngrijească.”

Politist: „Medicii au avut grija de el, cât au cosiderat și acum l-au trimis acasă.”

Tatăl bărbatului: „Eu încă nu știu cine este criminalul care a dat cu mașina. Eu pe acela înca nu îl știu.”

Politist:„ El o să răspundă, dar cu fiul dumneavoastră ce o să se întâmple?

Tata: „Îl duceți acasă la Mihai. L-am dus eu la spital? Nu, el a făcut treaba asta, Mihai.”

Până și bărbatul a suferit un șoc, atunci când a realizat că era în fața porșii casei în care locuia, dar nu putea intra în interior, la aproape o lună jumătate de internare.

„Părinții mei au spus că nu, să vin sănătos acasă. Să nu ma doară ceva. Dar ce vinovat am fost eu că m-a lovit mașina pe trecerea de pietoni?”, a zis bărbatul accidentat.

Legal, acesta nu mai putea fi internat nici pe secția de ortopedie, pentru că nu mai reprezinta o urgență. Cadrele medicale au încercat totuși să găseasca o soluție pentru a-l interna undeva.

Sincorn Nicuşor Curteanu, purtatorul de cuvant al SAJ Botosani

„Ambulanțierul a stat peste doua ore, cu motorul pornit, în fața porții, pentru a oferi condiții, cât de cât, pacientului, însa s-a lovit de refuzul părinților. Din acest motiv pacientul a fost dus din nou la Urgențe și se caută o soluție”, a declarat Nicușor Curteanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulnță Județean Botoșani.

Cel mai probabil bărbatul va merge într-un centru special acolo unde va sta până când se recuperează complet.

Sursa imagini: Monitorul de Botoșani