Botoșani | A murit omul de afaceri Gelu Tofan

gelu tofan

Omul de afaceri Gelu Tofan a decedat astăzi, la vârsta de 61 de ani. Anunțul a fost făcut chiar de fiul său, Adrian Tofan.

Potrivit acestuia, Gelu Tofan a fost diagnosticat cu cancer de pancreas în stadiul 4, inoperabil și cu şanse de reuşită a tratamentului convenţional spre zero. Gelu Tofan s-a născut în 1960, în Todireni, județul Botoșani.

Danubiana, afacerea cu anvelope prin care Tofan a cucerit economic țara, a făcut parte din Grupul Tofan. Grupuls său era, în anul 2000, cel mai mare producător independent de cauciucuri din Europa Centrală și de Est. Un an mai târziu a vândut grupului francez Michelin cele 2 fabrici de anvelope și o firmă de reșapare, în urma unei tranzacții estimate la acea vreme la 100 de milioane de dolari.

În câțiva ani, imperiul Tofan, cu o cifră de afaceri netă de circa 600 de milioane de dolari și aproximativ 16.000 de angajați, s-a prăbușit. Omul de afaceri a relatat de mai multe ori că afacerea i-a fost sabotată, chiar “furată” de grupuri de interese și de o parte din oamenii apropiați, care l-ar fi tradat.