Botosani | 558 copii, victime ale accidentelor casnice in 2019

copii isu

Datele statistice furnizate de specialiștii Secției de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență ”Mavromati” Botoșani, relevă faptul că în 2019, numărul copiilor care au ajuns la spital în urma unor accidente casnice a scăzut față de anul precedent.

Astfel, anul trecut, 558 de copilași au fost victime ale unor accidente casnice (arsuri/opăriri, intoxicații/ otrăviri, înghițire corpi străini sau traumatisme), cu 34 cazuri mai puține față de 2018.

În 2019, s-a înregistrat o scădere față de 2018 cu aproape 100 de cazuri a celor care au ajuns pe patul de spital cu arsuri sau opăriri, respectiv de la 140 de cazuri în 2018, la 52 de cazuri în 2019.

Din nefericire, a crescut numărul copiilor care au avut nevoie de ajutorul medical după ce s-au intoxicat cu diferite substanțe toxice, au înghițit corpi străini sau au suferit diferite traumatisme.

La nivelul judetului, se desfasoara o Campania de informare și responsabilizare a adulților ”Un cămin sigur pentru copilul tău”, derulată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani.

Proiectul, unic la nivel national își propune prevenirea accidentelor casnice în care sunt implicați copiii sub 5 ani.

Prima acțiune a fost desfășurată ieri, în comuna Dângeni, cu sprijinul autorităților locale, a pompierilor voluntari din comună, dar și a voluntarilor din cadrul campaniei naționale „Salvatori din pasiune”.