Botoşani: 20 de unităţi de învăţământ au toalete în curte

Autorităţile şcolare din Botoşani au anunţat, joi, într-o şedinţă a Colegiului Prefectural, că 20 de unităţi de învăţământ din judeţ vor începe noul an şcolar cu toalete în curte.

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Bogdan Suruciuc, toate grădiniţele şi şcolile cu WC-uri în curte sunt în mediul rural, respectiv în comunele Ungureni, Mihăileni (două), Păltiniş, Viişoara (două), Corni (două), Tudora, Blândeşti, Cândeşti (două), Copălău, George Enescu (două), Hudeşti (două), Româneşti şi Frumuşica (două).

Din cele 20 de unităţi de învăţământ fără toalete în incinta clădirilor, şapte sunt grădiniţe, iar restul şcoli fie primare, fie gimnaziale.

Prefectul Sorin Cornilă a declarat că va solicita primarilor din localităţile respective să ia măsuri urgente pentru a îmbunătăţi condiţiile în care învaţă preşcolarii şi elevii.

‘Vis-a-vis de unităţile de învăţământ care au în continuare toalete în curte, la UAT-urile respective, voi avea eu personal o discuţie cu primarii să aloce fonduri şi să investească, să construiască toalete în corpurile de şcoală’, a afirmat Cornilă.

În ceea ce priveşte autorizaţiile sanitare de funcţionare, din totalul celor 137 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, 21 de unităţi nu au o astfel o astfel de autorizaţie. Numărul unităţilor fără autorizaţie sanitară este în scădere faţă de anul precedent, când erau 23 de astfel de cazuri.

De asemenea, 19 unităţi nu au autorizaţii eliberate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *