Botoșani | 12 doze de ser anti-Covid au fost furate dintr-un centru de vaccinare

Morgantown, WV - 16 December 2020: Small bottle of coronavirus vaccine with syringe with background of Johnson and Johnson logo

În urmă cu circa o lună, dintr-un centru de vaccinare au fost furate 12 doze de ser anti-Covid Johnson. Anchetatorii iau în calcul ca că infracţiunea are legătură cu vaccinările în fals, relatează Monitorul de Botoșani.

Personalul medical a sesizat procurorii, care au deschis un dosar penal pe faptă, nefiind menţionată nicio persoană în acest moment.

„În acest moment există o sesizare cu privire la dispariţia, dintr-un centru de vaccinare de pe raza municipiului Botoşani, a unui anumit număr de doze de vaccin. Cu privire la această sesizare se efectuează cercetări in rem”, a precizat Valeriu Chihaia, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Sistemul de gestionare al campaniei de vaccinare este unul rudimentar, prin faptul că toți angajații folosesc aceiași parola și pot accesa baza de date chiar și de acasă. Totodată, în timpul verificărilor s-a descoperit că au fost persoane adăugate ca fiind imnizate după programul de lucru al centrului.

În acest caz, s-a sesizat și Direcției de Sănătate Publică Botoșani (DSP), care însă aşteaptă ancheta procurorilor, informarea venind pe căi oficiale de la Parchet.

 „S-a primit o sesizare cu privire la faptul că dintr-un centru de vaccinare lipsesc câteva doze de vaccin. În momentul de faţă se desfăşoară o anchetă şi ulterior vom comunica şi noi concluziile acesteia”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul executiv al DSP Botoşani.