Botoșani | 1 din 4 botoșăneni suferă de o boală cardiacă

infarct

Numărul botoșănenilor care suferă de boli cardiace a crescut în ultima perioada, iar amânarea consultațiilor la medic duce la adevărate tragedii.

Ultima statistica întocmită de Direcția de Sănătate Publică arată că unul din patru botoșăneni suferă de probleme cardiace. În fiecare zi există câte un pacient cu infarct. 

La finalul lunii iunie, la nivelul județului Botoşani erau înregistrați peste 52.000 de botoșăneni cu hipertensiune arterială, aproape 22.000 cu cardiopatii ischemice şi 4.800 cu boli cerebralo-vasculare. Aceste afectiuni pot duce în orice moment la infarct, dacă vorbim de o afecțiune netratată corespunzător. Cu alte cuvinte, aproape 80.000 de botoșăneni, din cei aproximativ 300.000 rămași în realitate în județ, au o afecțiune cardiacă. 

Îngrijorător este şi faptul că, din nefericire, tot mai mulți pacienți sunt tineri care suferă de probleme ale inimii. Dacă în trecut acest eveniment cardiovascular apărea mai frecvent la vârstnici, în ultimii ani, mulți tineri cu vârste cuprinse între 30 și 40 ani suferă un infarct miocardic.