Botosanenii s-au mobilizat sa doneze sange pentru Alexia, fetita ranita in accidentul din Pascani

donare sange

Peste 100 de persoane s-au prezentat astazi la Centrul de Transfuzii Sanguine sa doneze sange pentru Alexia, fetita care a stat 20 ore in operatie ca medicii sa-i replanteze mainile amputate in accidentul din Pascani. Oamenii s-au mobilizat exemplar fiind impresionati de povestea adolescentei.

„Doresc sa le multumesc tuturor celor care merg astazi sa doneze sange pentru Alexia. Asa cum le multumesc acelor ingeri pe care noi ii numim doctori asa doresc sa va multumesc tuturor celor care au rupt din timpul lor sa accepte sa doneze picaturile de viata care curg prin venele lor pentru a da o sansa la viata altora care au si ei nevoie de viata. Sa stiti ca voi nu donati doar sange, voi dati sansa la viata. Voi salvati vieti. Bunul Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti. Imi doresc sa va intalnesc pe fiecare in parte sa va imbratisez”, a mentionat Florin Tudose, tatal Alexiei.

Potrivit medicului Sidonia Susanu procedurile medicale vor continua si in aceasta saptamana pentru adolescenta din judetul Botosani.

„Următoarea operaţie o planificăm în cursul zilei de luni, pentru reevaluarea leziunilor. După trecerea fenomenelor inflamatorii acute, în 3-5 zile va mai urma reconstrucţia structurilor nervoase a membrului superior stâng, după care, după încă 3-4 zile, acoperirea defectelor cutanate. Trebuie să precizăm că tratamentul acestui copil a început încă de la locul accidentului şi a continuat în Compartimentul de Primire Urgenţe a Spitalului Paşcani. Mulţumesc colegilor din Paşcani, medicului anestezist care s-a ocupat de acest copil şi care a făcut primele manevre de resuscitare şi tratament intensiv al copilului, care e o intervenţie de lungă durată. Acest lucru este extraordinar pentru că doar având un punct de pornire foarte bun se pot face tratamente de o asemenea amploare. Un lucru extraordinar de benefic pentru copil a fost faptul că a fost adusă extrem de repede în serviciul în care s-a efectuat şi intervenţia chirurgicală. Aceasta se datorează colegilor de la SMURD, în special dr. Graur, care a supravegheat copilul pe timpul transportului. Colegii din terapie intensivă au fost primii care au acordat terapia suportivă a pacientei.”, a adăugat doctorul Sidonia Susanu.

Foto: InfoBT.ro