Bombe ecologice. 4 camioane din Iasi, incarcate cu soia modificata genetic, circula nestingherite prin tara

sofer de camion

Autoritatile romane sunt depasite de situatie dupa ce 4 camioane confiscate, care transportau sute de tone de soia modificata genetica, a carei cultivare este interzisa in Uniunea Europeana au plecat fraudulos azi noaptea din localitatea bihoreana Valea lui Mihai.

TIR-urile sunt inmatriculate in judetul Iasi si reprezinta adevarate bombe ecologice, sustin autoritatile, care la aceasta ora, nu au idee unde se afla acestea. Soferii au fortat intrarea in baza si au plecat nestingheriti cu camioanele.

„Ei au venit azi noapte, s-au urcat în camioane şi au plecat. Nu ştim unde se vor duce, ce vor face cu marfa, o depozitează, o basculează, se vinde, o abandonează. Am anunţat poliţia din Valea lui Mihai să ia măsuri. Poate ieşi un circ enorm, european, cu oprirea tuturor exporturilor de soia în uniune. Vă daţi seama, se pot impurifica astfel, ani de zile, culturile de soia„, a subliniat Nicolae Hodişan, directorul Directiei de Agricultura Bihor.

Acesta a precizat ca soia modificată genetic a fost furnizată de doi producători din judeţele Iaşi şi Botoşani, verificaţi de curând de angajaţii de la Garda de Mediu şi Direcţiile Agricole judeţene. In fiecare camion se afla 40.000 kilograme de soia.