Bolos s-a trezit dupa discutiile cu fermierii si anunta introducerea sigiliilor electronice pentru marfurile din Ucraina care tranziteaza Romania

De mai bine de un an, fermierii romani se plang ca TIR-urile ucrainene cu cereale raman in Romania desi ele ar trebui doar sa tranziteze teritoriul tarii. Doar ca, de la intrarea in tara, niciun fel de autoritatea romana nu urmareste traseul acestora. In aceste conditii, Romania a fost invadata de cereale ucrainene, modificate genetic care se gasesc acum, cu usurinta in comertul din tara. Fara sa plateasca taxe vamale, ucrainenii sunt avantajati, in timp ce fermierii romani sunt tot mai amenintati de faliment, mai ales acum, pe fondul cresterii taxelor.

Dupa ce a discutat cu fermierii romani, ministrul Finantelor, Marcel Bolos vorbeste despre introducerea sigiliilor electronice. „Împreună cu autoritatea vamală şi cu organele noastre de control, operatorilor de transport şi agricultorilor, fermierilor, dar acestea deja sunt măsuri care ţin de un mai bun management organizat la nivelul nostru, încât prin intermediul sigiliului mărfurilor şi a ceea ce avem noi acum ca şi instrumente de combatere a acestei…pentru că, într-adevăr, dumnealor s-au plâns pe bună dreptate, aici le dăm dreptate pentru că trebuie noi să înăsprim toate aceste măsuri care ţin de tranzitarea RomânieiNu întâmplător introducem sigiliul electronic al mărfurilor. Sunt 2.000 de sigilii pe care avem în intenţie să le achiziţionăm şi care, sper eu, cu data de 1 iulie, să le putem avea operaţionale. Dar toate aceste lucruri nu le putem rezolva peste noapte şi din punctul acesta de vedere, avem înţelegere maximă între revendicările dumnealor”, a afirmat Boloş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *