Bolile de inimă, principala cauză de deces în România

inima

Medicii romani trag un semnal de alarma: 60 la sută dintre români mor din cauza bolilor cardiovasculare. Afecțiunile inimii reprezintă principala cauză de deces în rândul românilor, iar din acest motiv specialiștii din medicină atrag din nou atenția asupra faptului că cetățenii trebuie să prevină mai întâi bolile printr-un trai sănătos și nu în ultimul rând printr-o frecvență ridicată de vizite la cabinetele de familie.

„Bolile cardiovasculare reprezintă principala problemă de sănătate și de altfel, în România, mortalitalitatea provocată de bolile cardiovasculare este de trei ori mai mare decât cea provocată de cancer. 60 la sută dintre români mor de boli cardiovasculare, față de 19 la sută câți mor de cancer. E clar că din acest punct de vedere, bolile cardiovasculare omoară cei mai mulți cetățeni români.

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză pentru o speranță de viață scăzută în România versus Uniunea Europeană. Mai dramatic este faptul că aceste boli cardiovasculare omoară din ce în ce mai mulți tineri”, a declarat prof.dr. Dragoș Vinereanu, președintele Societății Române de Cardiologie.