Bogdan Deac urcă pe locul 61 în șahul mondial

bogan

Bogdan Deac și Vlad Jianu, legitimați la CS POLITEHNICA IAȘI, au făcut parte din reprezentativa masculină de șah a României care a participat la Campionatul European pentru echipe de seniori, încheiat duminică în Slovenia. Deși cotată ca favorită nr. 16, România s-a clasat pe locul 24 din 39 de participante, dar Bogdan a avut un parcurs foarte bun, așa cum îi stă bine celui mai bine clasat șahist român, iar Vlad a avut a doua prestație din echipă.

Bogdan Deac a jucat opt partide din nouă, a câștigat trei, a înregistrat patru remize și a pierdut doar una. A adus echipei un plus de două puncte, iar în plan individual a înregistrat o performanță ELO de 2.773! Campionatul European a contribuit cu încă 13 puncte la rating-ul său ELO, care acum este de 2.679, și un salt până pe locul 61 mondial.

Vlad Jianu a fost folosit în cinci meciuri în care a totalizat 3 puncte pentru o performanță ELO de 2.597. Vlad a adăugat încă 5,4 puncte la coeficientul său ELO, el și Bogdan fiind singurii din echipa României care au ieșit pe plus la acest capitol.