Bogdan Cojocaru: „Guvernul PNL – o guvernare pentru camarila de partid!”

Ceea ce se întâmplă în ţară în ultimele zile ne confirmă faptul că planul de subjugare a poporului român prin intermediul instituirii unei autocraţii moderne este în plină desfăşurare.

Am spus autocraţie modernă deoarece, faţă de conceptul unei autocraţii clasice, în care toată puterea este concentrată în mâinile unui singur om, de data aceasta PNL ne propune o formă de guvernământ în care toată puterea este concentrată în mâinile unei singure formaţiuni politice.

Cum am putea gândi oare în alt fel când ordinul direct de la Palatul Cotroceni pentru Palatul Victoria a fost de instituire a unei dictaturi în care legea fundamentală nu mai este Constituţia României, ci ordonanţele militare pe perioada stării de urgenţă, respectiv ordonanţele de guvern şi ordinele de ministru pe perioada stării de alertă.

Cu alte cuvinte, înlocuirea licitaţiilor cu atribuirile directe de contracte despre care au avut habar doar clienţii politici ai guvernării liberale a devenit politică de stat în România. Şi cum contractele cu dedicaţie nu acopereau necesităţile camarilei liberale, a apărut ca politică de guvern şi fenomenul supraevaluării bunurilor, mai ales a celor de natură igienico-sanitară destinate luptei cu pandemia.

În ultimele zile a apărut, însă, o noutate extrem de periculoasă în ceea ce priveşte intenţiile Guvernării Orban, anume guvernarea prin ordine de ministru în contextul existenţei stării de alertă. Pentru a înţelege toată lumea despre ce este vorba, ordinul de ministru reprezintă un act normativ ierarhic inferior şi unei legi, şi unei ordonanţe, dar şi unei hotărâri de guvern, şi marchează un mod de guvernare “intuitu personae” care ţine de voinţa exclusivă a celui care se obligă, adică a ministrului de resort. 

Ceea ce înseamnă, cu alte cuvinte, faptul că, profitând de drepturile suplimentare recunoscute Executivului prin instituirea stării de alertă, miniştrii Guvernului Orban ajung să guverneze ţara nu prin aplicarea unui program de guvernare care să ţină cont de necesităţile tuturor cetăţenilor, ci prin aplicarea unui set de măsuri care ţin doar de convingerea intimă a celui care le promovează, adică a ministrului în cauză.

Acestea fiind spuse, nu mare ne-a fost mirarea când am văzut lista obiectivelor propuse spre ducere la îndeplinire prin ordine de ministru şi, particularizând pe judeţul Iaşi, din 6 UAT-uri propuse pentru finanţarea unor lucrări prin ordin de ministru, 5 sunt conduse de primari liberali.

Astfel, se propune reabilitarea, respectiv edificarea căminelor culturale din 3 UAT-uri, dar nu ni se explică care ar fi urgenţa unor astfel de investiţii în acest moment, după care sunt propuse alte două UAT-uri liberale pentru refacerea drumurilor afectate de calamităţile recente, deşi sunt multe alte comune din judeţul Iaşi care au avut de suferit mult mai mult în ceea ce priveşte infrastructura de transport din cauza fenomenelor meteo severe manifestate prin torenţi sau căderi masive de grindină.

Or, acest lucru nu ne demostrează altceva decât faptul că Partidul Naţional Liberal a început oficial campania electorală, o campanie pentru propria camarilă de partid şi mai puţin pentru oamenii din judeţul Iaşi. Pot afirma că mă încearcă un sentiment de dezamăgire şi revoltă faţă de modul în care nişte indivizi care se plimbă ca melcii pe autostrada bunului simţ, înţeleg să facă politică pentru comunităţile locale.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!