Bogdan Balaniscu – Presedinte PSD Municipiul Iasi: „PNL la Iași: doi penali trimiși în judecată!”

Politicienii cu „schelete în dulap” nu au ce căuta în funcții publice! Orice asociere a unei comunități de un personaj politic cu dosare penale, inculpat sau aflat în alte circumstanțe asemănătoare reprezintă o lovitură pentru cetățenii de bună credință pe care nu trebuie să o tolerăm! Trist este faptul că Iașul, capitala istorică a țării și leagănul educației românești, este reprezentat de doi liberali cu dosare penale, trimiși în judecată, în jurul cărora fac scut „urmașii Brătienilor” în frunte cu comandantul plutonului penelist Nicolae Ciucă.

Practic, prezent la Iași pentru a marca Unirea, fostul premier liberal s-a înconjurat de activul de partid și a ieșit, cu pieptu-n fața presei pentru a declara că imaginea Partidului Național Liberal nu este afectată de primarul campion național la dosare penale – Mihai Chirica și de președintele șpăgar Costel Alexe, potrivit procurorilor.

Îmi exprim dezamăgirea în ceea ce privește poziția halucinantă a lui Nicolae Ciucă, un om care a jurat să respecte țara, dar și a liberalilor ieșeni care protejează două personaje sinistre ale politicii locale, ce ar fi trebuit să facă, din propria decență, un pas în spate din administrație în momentul declanșării anchetelor procurorilor!

Faptul că decența și respectul față de ieșeni nu mai există demult în tabăra liberală am constatat cu toții, însă ne rămâne o întrebare:

Stimați liberali care ați muncit cinstit de-a lungul timpului și ați intrat în viața politică din dorința de a lăsa ceva în urma dumneavoastră și din spirit civic, nu vă este rușine să vă uitați în ochii copiilor dumneavoastră știind că mergeți braț la braț cu doi penali. Așa arată viitorul pe care-l construiți pentru ei. Sunt un reprezentant al tinerei generații, care știe că schimbările reale încep cu noi și cu deciziile pe care le luăm în prezent.

Cred cu tărie că, cei care ajung în funcții publice trebuie să fie un exemplu de urmat pentru cetățeni, caracterizați de performanță profesională și de o conduită bazată pe repere. Totodată, cred că interesul politic nu trebuie să primeze atunci când este în joc imaginea unei comunități, liderii partidelor fiind responsabili de toate derapajele membrilor care, rămași fără decență și scrupule, calcă în picioare prezentul, trecutul și viitorul unor oameni de dragul reușitelor personale, ținându-se cu dinții de funcții!

Astăzi, „urmașii” Brătienilor își bat joc de noi, ieșenii, defilând cu personaje care nu fac cinste orașului, politicii locale și naționale, țării. (Comunicat de presa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *