Bogdan Balaniscu, presedinte PSD Municipiul Iasi: „Județul nostru se află pe lista de priorități a Guvernului!”

În contextul extinderii companiei Amazon la nivelul țării noastre și a deschiderii de noi birouri, la Iași și Timișoara, în decursul zilei de ieri a avut loc o întâlnire de lucru între prim – ministrul Marcel Ciolacu, ministrul Economiei, Radu Oprea, ministrul Cercetării și Digitalizării, Bogdan- Gruia Ivan, secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Bogdan Balanișcu și delegația americană, condusă de vicepreședintele Michael Punke. Întrevederea vine ca urmare a unui dialog constant pe care reprezentanții Guvernului l-au avut cu această companie, în vederea cooperării cu scopul de a sprijini transformarea digitală a sistemelor bancare, fiscale, vamale și de a crește nivelul competențelor digitale în ceea ce privește tehnologiile viitorului.

”Am fructificat această ocazie pentru a promova întregul potențial al Iașului, începând cu tinerii noștri studenți care, de pe băncile facultății, se remarcă în sectorul IT&C, Iașul fiind o pepinieră de profesioniști în acest domeniu, însă am vorbit și despre Liceul de Informatică „Grigore Moisil” – instituție de învățământ unde elevii fac performanță. Totodată, am trecut în revistă investițiile în infrastructură pe care Guvernul Ciolacu și miniștrii social-democrați le susțin necondiționat și care scot practic Iașul din izolare, făcând orașul nostru mult mai atractiv din pentru investitori și fac aici referire la autostrăzile A7, A8, dar și despre extinderea Aeroportului Iași”, a declarat secretarul de stat ieșean și președintele interimar al Organizației Municipale PSD Iași , Bogdan Balanișcu.

Conform acestuia, în cadrul întrevederii au fost trecute în revistă și minusurile Iașului, cu scopul remedierii acestora. ”Nu am evitat nici discuțiile despre nemulțumirile și provocările pe care americanii de la Amazon le-au întâmpinat la Iași. Astfel, am constatat că lipsa unei curse directe Iași – Timișoara reprezintă o problemă, motiv pentru care cer public conducerii aeroportului să înceapă discuțiile cu operatorii aerieni, astfel încât să fie reintrodus acest zbor din capitala Moldovei. Îmi doresc ca nivelul de trai al ieșenilor să crească, să beneficieze de salarii mai mari și de condiții bune de lucru, de aceea voi promova orașul nostru în continuare, în toate întâlnirile pe care le voi avea! Cred în sistemul educațional ieșean care scoate an de an profesioniști pe piața muncii, sunt conștient de toate atuurile pe care orașul nostru le are în fața marilor companii și îmi asum să fiu un promotor al Iașului peste tot pe unde merg, știind că putem crește și ne putem dezvolta ca celelalte orașe din țară, de dimensiuni similare”, a explicat social-democratul.

Întrevederea de ieri, organizată în cadrul Forumului de Afaceri al Inițiativei celor 3 Mări, organizat de Guvernul României, are un impact major și la nivel național, nu doar local.

În urma dialogurilor purtate în ultima perioadă de reprezentanții Guvernului cu echipa Amazon și Amazon Web Services (AWS) s-a ajuns la concluzia că, prin intermediul unui parteneriat solid, ne putem uni forțele pentru a facilita procesul de implementare a cloudului și a altor tehnologii la nivel guvernamental. Totodată, colaborarea noastră poate să se îndrepte și spre transformarea digitală a sistemelor bancare, financiar-bancare, fiscale şi vamale, cât și spre creșterea competențelor digitale în tehnologiile  viitorului, precum Cloud, AI / ML”, a conchis secretarul de stat Bogdan Balanișcu.

Social-democrații ieșeni își manifestă în mod concret susținerea pentru mediul de afaceri și crearea în județul nostru de noi locuri de muncă pentru tinerii din întreaga zonă a Moldovei.

Iașul este un centru universitar de elită al României care oferă an de an specialiști foarte bine pregătiți în toate domeniile. Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” reprezintă adevărate pepiniere pentru firmele din domeniul IT, iar mulți dintre absolvenții acestor universități au locuri de muncă înainte de finalizarea studiilor.

Este foarte important ca acești tineri formați la Iași să aibă toate condițiile pentru a rămâne acasă și astfel, să ajute la dezvoltarea județului nostru, inclusiv în tot ceea ce înseamnă digitalizarea statului. În perioada în care am ocupat funcția de ministru al Comunicațiilor am lansat foarte multe proiecte cu finanțare europeană care vizează exact digitalizarea serviciilor publice. Noile tehnologii trebuie utilizate pentru a ajuta la îmbunătățirea relațiilor dintre cetățeni și instituțiile statului.

Cert este că Iașul are nevoie de susținere și promovare la cel mai înalt nivel, iar acum putem spune că județul nostru se află pe lista de priorități a Guvernului condus de social-democratul Marcel Ciolacu.” a declarat prefectul Bogdan Cojocaru, președinte interimar PSD Iași.

Reamintim că prezența la nivel național a Amazon și Amazon Web Services (AWS) a presupus colaborarea cu peste 4000 angajați în trei locații din țară (Iași, din 2005, București, din 2017 și Timișoara, din 2021), iar  odată cu deschiderea noi birouri, la Iași și Timișoara, au mai fost create alte 500 de posturi. De-a lungul timpului, activitatea celor două companii a sprijinit atât mediul de afaceri din România, cât și sistemul de învățământ din țara noastră. (Comunicat de presa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *