Bogdan Aurescu candideaza pentru functia de judecator al Curtii Internationala de Justitie

Bogdan Aurescu, fostul ministru al Afacerilor Externe, candideaza pentru functia de judecator la Curtea Internationala de Justitie (CJUE).

Mandatele a cinci membri ai Curtii vor expira la data de 5 februarie a anului urmator. Prin urmare, acestia trebuie inlocuiti, iar unul dintre candidatii pentru postul de judecator este Bogdan Aurescu, potrivit unui document al Organizatilor Natiunilor Unite.

Informatia a fost confirmata pentru PRESShub chiar de Bogdan Aurescu.

Fostul ministru este nominalizat pentru acest post de catre grupul national al Bulgariei, Estoniei, Italiei, Letoniei, Olandei, Peru, Poloniei, Portugaliei, Romaniei si Suediei. Prin urmare, acesta ar putea sa devina judecator la Curtea Internationala de Justitie pentru urmatorii 9 ani, incepand din data de 6 februarie 2024.

Mai multe state membre ONU au incurajat aceasta candidatura, avand in vedere expertiza in drept international si relatii internationale.

Bogdan Aurescu a fost de doua ministru al Afacerilor Externe al Romaniei. Primul mandat l-a detinut in perioada 24 noiembrie 2014 si 17 noiembrie 2015, iar cel de al doilea, din 4 noiembrie 2019 si pana pe 15 iunie 2023.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *