Boeing se confrunta cu o noua investigatie a autoritatilor americane de siguranta aeriana

Autoritățile americane de siguranță aeriană investighează dacă Boeing a efectuat inspecțiile necesare la avionul 787 și dacă angajații au falsificat înregistrările aeronavei, au declarat luni oficiali.

FAA a precizat că a deschis investigația după ce Boeing a notificat-o că este posibil ca firma să nu fi efectuat inspecțiile necesare, care sunt necesare pentru a asigura un flux electric sigur și funcțional între componentele aeronavei.

„FAA investighează dacă Boeing a finalizat inspecțiile și dacă este posibil ca angajații companiei să fi falsificat înregistrările aeronavelor”, a precizat agenția. „În același timp, Boeing reinspectează toate avioanele 787 care se află încă în sistemul de producție și trebuie să creeze, de asemenea, un plan pentru a rezolva problema flotei în funcțiune”.

Problema a apărut după ce un angajat al Boeing a observat o „neregulă” și a ridicat problema la un supervizor.

„Am analizat rapid problema și am aflat că mai multe persoane au încălcat politicile companiei prin faptul că nu au efectuat un test necesar, dar au înregistrat activitatea ca fiind finalizată”, a declarat Scott Stocker, șeful programului Boeing 787, într-un e-mail adresat personalului.

„Ne-am informat prompt autoritatea de reglementare cu privire la ceea ce am aflat și luăm măsuri corective rapide și serioase cu mai mulți coechipieri”, a spus Stocker, adăugând că personalul de inginerie a stabilit că problemele nu reprezintă un risc imediat pentru siguranța zborului.

Ancheta se adaugă la lista de probleme cu care se confruntă Boeing în urma unui zbor aproape catastrofal al companiei Alaska Airlines în ianuarie, în care un panou de pe fuselaj a explodat.

FAA a acordat companiei trei luni pentru a prezenta un plan de abordare a „problemelor sistemice de control al calității”.

Gestionarea Boeing a modelului 787 a fost pusă sub semnul întrebării la o audiere din 17 aprilie din Senat, în cadrul căreia un denunțător al companiei a declarat că a fost supus unor represalii după ce a ridicat întrebări cu privire la procesele de fabricație ale modelului 787 care, în opinia sa, amenință siguranța aeronavei.

Un audit realizat de un grup consultativ al FAA, publicat în februarie, a subliniat deficiențe semnificative în cultura de siguranță a Boeing, descriind o „deconectare” între conducerea superioară a companiei și ceilalți angajați ai Boeing și scepticismul că plângerile de siguranță depuse de lucrători nu vor duce la represalii.

În mesajul său adresat angajaților, Stocker l-a lăudat pe angajat pentru că a ieșit la rampă, spunând că firma „va folosi acest moment pentru a-l sărbători și pentru a ne reaminti tuturor despre tipul de comportament pe care îl vom accepta și nu îl vom accepta ca echipă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *