Bodea: Echipa de fotbal, la un pas de faliment. Sportul ieșean, în groapă în epoca Chirica-PSD

foto_Marius_Bodea

ULTIMELE MIȘCĂRI PE SCENA POLITICĂ

“Situația de la clubul de fotbal fanion al Iașului este dezastruoasă. Clubul e la un pas de faliment, cu datorii de circa 1,5 milioane euro, mai mult de jumătate dintre jucători au restanțe salariale, iar rezultatele sportive sunt îngrijorătoare, în condițiile în care Poli a obţinut un singur punct în ultimele şapte meciuri.

Am ajuns aici nu doar din cauza managementului ineficient de la Politehnica Iași, ci și ca urmare a politicilor și acțiunilor primarului Chirica, care ”și-a băgat nasul” în activitatea clubului.

Inconsecvența și lipsa respectării angajamentelor asumate de către Primărie și-au pus pecetea pe situația economică și sportivă a clubului de fotbal.

Eșecurile de parteneriat ale clubului cu Fotbal Hebdo, apoi cu ”investitorul” Horia Sabo poartă semnătura primarului Chirica.

Fotbalul este ultima ramură sportivă care nu a fost îngropată în actuala administrație PSD-Chirica. Însă, acest lucru este aproape de a se întâmpla.

Au fost desființate echipele de rugby, handbal și fotbal feminin, precum și echipa de baschet din cauza neonorării angajamentelor asumate de către Primărie.

În domeniul sportului, Iașul, al doilea oraș ca mărime din țară, cu peste 370.000 locuitori, cu cea mai veche universitate și cea mai semnificativă bază de selecție din țară, a ajuns să numai conteze. Este nedrept pentru istoria sportivă a orașului și pentru potențialul nostru extraordinar.

Din punct de vedere al infrastructurii sportive, Dl. Chirica se laudă, în materie de investiții, cu cârpeala Sălii Polivalente. Mai exact, cu montarea unui parchet nou peste taraflexul vechi.

Pe acest parchet se organizează târguri de nunți și joacă miuța prietenii Domniei Sale.

Sala, una antică, rămâne depășită din toate punctele de vedere și improprie găzduirii unor competiții de nivel internațional, ba chiar și național

Stadionul este același din anii `70, complet depășit, nedemn pentru un oraș de talia Iașului!”