BNS a sesizat Avocatul Poporului pentru o ordonanta a Guvernului care blocheaza dosarele celor care solicita reparații ale drepturilor salariale și de pensie

BNS a înaintat o solicitare către Avocatul Poporului pentru sesizarea Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 62/2024 privind unele măsuri pentru soluționarea proceselor privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, care vizează procesele ce au ca obiect drepturi salariale și de pensii.

„Blocul Național Sindical atrage atenția că această ordonanță subminează grav principiile constituționale și afectează justiția din România. Astfel, OUG nr. 62/ 2024 urmărește instituirea unor soluții derogatorii de la dreptul comun în materia sesizării Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) pentru pronunțarea unor hotărâri prealabile. Deși se dorește asigurarea unei practici judiciare uniforme și unitare, efectul acestui act normativ este suspendarea cauzelor similare aflate pe rolul instanțelor până la pronunțarea hotărârii prealabile”, a transmis BNS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *