BMW a fost cea mai accidentata masina din Romania in 2021

foto_BMW

Piața auto se schimbă rapid în fiecare an, dar unele tendințe și escrocherii populare ale vânzătorilor de mașini rămân în continuare aceleași. Compania de date IT carVertical a anunțat raportul anual cu statistici anuale pentru comunitatea auto.

Compania adună informații despre vehicule din baze de date folosind coduri VIN și generează rapoarte de istoric al mașinilor. Toate informațiile se bazează pe datele carVertical.

Cea mai accidentată mașină de pe piață este BMW

Statisticile daunelor sunt și mai impresionante: toate rapoartele combinate însumează 3,282,580,416 EUR în daune. Ceea ce este interesant este că nu toate mașinile intră în accidente la fel de mult ca altele. S-ar putea să nu fie surprinzător faptul că BMW-urile sunt în fruntea listelor de daune – 47,77% din toate BMW-urile de pe piață sunt avariate. Pe de altă parte, doar 29,53% dintre Fiat-uri nu au reușit să evite un accident.

Frauda cu kilometrajul este încă extrem de comună: 18,5% dintre mașinile verificate au kilometrajul modificat

Conform rapoartelor de istoric al mașinii generate de-a lungul anului, modificarea kilometrajului este printre cele mai frecvente moduri prin care cumpărătorii de mașini sunt înșelați.

18,5% din toate rapoartele din acest an au arătat semne de modificare a contorului de parcurs. În numere exacte, sunt 7,112,444,874 km derulați înapoi pentru toate vehiculele verificate

Cea mai probabilă să fie furată: Škoda Octavia

În 2021, hoții au continuat să fure, iar vânzătorii dubioși au continuat să vândă mașini puse la dispoziție de ei. Cel mai bun mod de a evita mașinile furate este să verifici istoricul mașinii. Anul trecut, carVertical a generat 672 de rapoarte pentru mașinile marcate ca „furate”. Aceste date au relevat că cel mai furat model de mașină a fost Škoda Octavia cu 38 de unități furate.

Conform rapoartelor, Octavia are șanse de 3,75 de ori mai mari să fie furată decât BMW-ul Seria 3 al vecinului tău. Aceasta înseamnă că proprietarii Škoda ar trebui să fie foarte atenți și să aibă grijă de mașinile lor

Mașini preferate în 2021: BMW, Volkswagen și Audi

Pe baza datelor din rapoarte, BMW, Volkswagen și Audi sunt cei mai populari producători de mașini. Combinate, ele reprezintă 13% din toate mașinile verificate pe platformă.

Mai exact, BMW Seria 3 este preferatul oamenilor și reprezintă aproximativ 5% din toate rapoartele de istoric auto carVertical. VW Passat și Audi A4 nu sunt deloc în urmă, în timp ce modelele altor producători își fac apariția mai jos în top 15. Alte modele de mașini populare din această listă sunt BMW Seria 5, VW Golf, Audi A6, Škoda Octavia, Mercedes-Benz E-Class, Opel Astra, Mercedes-Benz C-Class, Ford Focus, Audi A3, BMW X5, Škoda Superb, și BMW Seria 1.

Cele mai vechi modele de mașini verificate sunt BMW

Există mai multe BMW-uri vechi decât aproape orice altă mașină. 40,38% dintre BMW-urile pe care le-ați verificat în 2021 au fost fabricate între 1990 și 2010. Între timp, pentru VW și Audi, aceste cifre sunt de doar 14,56% și 19,97%. Iar procentul de mașini mai vechi scade și mai mult pentru un producător precum Citroën – doar 10,92%.

Doar numărarea vehiculelor mai noi face ca BMW să arate mai rău. Aproximativ 52,06% dintre BMW-urile fabricate după 2010 sunt avariate