Blue Air, tot mai aproape de revenirea la Iași

blue air

Aeroportul International Iasi se afla in discutii avansate cu compania de trasport aerian, Blue Air pentru refacerea unui parteneriat de durata. Negocierile implica si scaderea tarifelor biletelor, insa acest aspect va fi discutat cu fiecare companie care opereaza pe Aeroportul Iasi.

Presedintele Consiliului de Administratie a Aeroportului sustine ca au avut loc pana acum cateva intalniri intre cele doua parti. S-a analizat si problema datoriei companiei fata de aeroport.

Alexandru Anghel – presedinte CA Aeroport Iasi:

”In ceea ce priveste Blue Air, suntem foarte aproape să reluam practic colaborarea anterioara si sa ii avem din nou pe Aeroportul Iasi. Vestea bună ar fi ca daca inchidem cat mai repede tranzactia cu ei incat sa stabilim conditiile operarii de acum incolo. Vom anunta si o serie de curse pe care acestia le au in plan. Destinatii principale pe care in anii de inaintea pandemie practic nu ni le permiteam, pentru ca erau foarte aglomerate si nu existau floturi de aterizare pentru acele destinatii.”

Tarifele vor fi reduse la Aeroportul din Iasi tinand cont de concurenta acerba cu Bacau si Suceava.

Alexandru anghel – presedinte CA Aeroport Iasi:

”Am reanalizat tarifele, astfel incat sa avem acelasi nivel al tarifelor cu celelalte aeroporturi din zona, cu care suntem intr-o competitie. Tarifele vor scadea la nivelul Aeroportului Iasi. Nu pot sa va confirm care va fi impactul asupra biletelor pasagerilor pentru ca relatia este intre aeroport si compania aeriana.”

Tot de pe Aeroportul Iasi vor decola avioanele spre destinatii noi. Cea mai noua destinatie este spre Santorini in Grecia, incepand cu data de 11 iunie. Vor fi operate zboruri de doua ori pe saptamana.