Blue Air, sume restante față de Aeroportul Internațional Iași

Sharing is caring!

Directorul Aeroportului International Iasi, Catalin Bulgariu, a prezentat ultimul bilant al aerogarii. Desi aeroportul a avut o crestere cu 58.000 calatori fata de anul 2018, problemele cu Blue Air inca nu sunt rezolvate. Bulgariu precizat ca datoriile totale ale Blue Air sunt de 8,57 milioane de lei.

Noi nu vorbim de o criza, vorbim de continuarea negocerilor cu Blue Air. Relatiile contractual sunt pe baza acelorasi reguli care sunt publicate in AIP, deci din punctual acesta de veder am inchis anul financiar cu o datorie importanta a companiei catre aeroport si spera ca Blue Air, asa cum a facut in 2019 sa reduca datoriile, speram ca si in anul 2020 sa reduca datoriile catre Aerportul din Iasi si sa putem continua colaborarea.“, a declarat Catalin Bulgariu, directorul Aerportului Iasi.

Directorul aerogarii a precizat ca datoriile totale ale Blue Air fata de aeroport sunt de 8,57 milioane lei, din care 5,95 milioane sunt revendicate in instanta. Inca se mai poarta negocieri cu aceasta companie,  pentru eficientizarea activitatii pe aeroport.

Suntem intr-o negociere suntem intr-un dialog care prin implicarea politica care se intampla la nivelul Iasului pune bete in roate acestei relatii comerciale, dar eu cred ca planl de reorganizare a Blue Air pentru eficientizarea activitati care s-a vazut in 2019, chiar daca a insemnat reducerea unor curse de pe Aeroportul din Iasi, va face ca aceasta companie sa creasca si sa poata ajuta la dezvoltarea atat a aeroporturilor cat si la satisfacerea nevoilor pe care le au cetatenii.”, a concluzionat Catalin Bulgariu.

shares