Blocurile din Tomesti, în plina reabilitare

Primaria comunei Tomesti continua lucrarile la cele zece blocuri aflate in proces de reabilitare. In prezent, lucrarile continua la blocul numarul opt, chiar langa sediul primariei. Cladirile vor avea o noua fata.

Constructorii impreuna cu autoritatile locale lucreaza la reabilitarea acestora. Fondurile sunt asigurate prin Programul National de Redresare si Rezilienta, iar la finalizarea proiectului, consumul anual de energie pentru incalzire va scadea cu 77%.

Ștefan Timofte, Primar comuna Tomești:

„Este blocul numarul opt care este langa primaria comunei Tomesti. Face parte din cele 10 blocuri de reabilitare termica si consolidare pentru ca se schimba si acoperisul si sunt lucrari si la subsol, la instalatiile termice, electrice. Lucrarile merg bine deocamdata, decontarile merg foarte prost. Chiar daca lucrarile sunt prin PNRR sunt facturi care nu au fost decontate din luna iunie iar pe celelalte axe de finantare, merg prost si cred ca vor merge si mai greu pana la sfarsitul anului. Mai ales ca, de cand a fost data acea ordonanta, cred ca suntem in discutii de a opri lucrarile la anumite proiecte pentru ca firmele nu mai fac fata.”

In Tomesti, lucrarile de reabilitare a blocurilor progreseaza in ritm constant.

Ștefan Timofte, Primar comuna Tomești:

„Tot. Acoperisuri, termosistem, geamuri, instalatiile sanitare, la subsol se fac reparatii, podurile, acoperisurile. Blocul este ca si nou.”

Autoritatile locale se confrunta in prezent cu probleme legate de situatia platilor. Acestea au fost limitate la media ultimelor noua luni, sub 80%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *