Biroul lui Cristian Purice, secretar general adjunct în Ministerul de Finanțe, sigilat de DNA. În doar doi ani și-a cumpărat 17 terenuri

Percheziţii DNA, marți, la Ministerul Finanţelor. Procurorii anticorupţie au sigilat biroul secretarului general adjunct – Purice Ioan Cristian – într-un dosar în care sunt investigate mai multe achiziţii.  

Este vorba de o anchetă care vizează mai multe achiziţii din bani publici pe care acesta le-ar fi parafat. Procurorii au percheziţionat şi în locuinţa lui Ioan Cristian Purice, nu doar biroul acestuia, iar în cursul zilei de miercuri, cel mai probabil, se vor întoarce în biroul său din Ministerul Finanţelor.

Percheziţiile vin în contextul în care, aici, au loc în această perioadă, ultimele negocieri pentru bugetul pe anul viitor. Ioan Cristian Purice a fost numit în funcţia de Secretar General al Ministerului Finanțelor, în martie a acestui an, iar mandatul i-a fost prelungit pentru încă şase luni, la sfârşitul lui septembrie, de către Marcel Ciolacu.

Anterior, a fost vicepreședinte ANAF în Bihor. Potrivit declaraţiei de avere deţine de nu mai puţin de 21 de parcele de pământ, dintre care 17 au fost cumpărate, doar în ultimii doi ani, pe o suprafaţă totală de peste peste 18.000 de metri pătrați. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *