Bilete și taxe de intrare în Veneția începând din ianuarie 2023

Grand-Canal-Venice

Autoritățile de la Veneția au anunțat când vizitatorii vor trebui să își rezerve slotul pentru a vedea orașul canal și să plătească o taxă de intrare, la trei ani după ce sistemul a fost propus pentru prima dată.

Taxa de intrare se va aplica călătorilor de o zi, dar nu și celor care stau noaptea în Veneția, care plătesc deja o taxă turistică.

De asemenea, orașul a confirmat modul în care vizitatorii își pot rezerva biletul, cât va costa și cum vor fi efectuate controalele biletelor.

Sistemul de bilete, despre care orașul spune că este primul de acest fel din lume, speră să atenueze problemele de supraturism.

Potrivit Euronews, călătorii care intenționează să viziteze orașul istoric Veneția vor trebui să-și înregistreze vizita, deși cei care stau noaptea nu trebuie să plătească taxa de intrare.

Vizitatorii care sosesc atât cu transportul public, cât și prin mijloace private trebuie să facă rezervare în avans.

Unii excursioniști sunt scutiți de la plata taxei de intrare, deși vor trebui totuși să rezerve. Acestea includ rezidenți din regiunea Veneto, studenți și cei care vizitează membrii familiei din oraș.

Consiliul local a subliniat că nu va exista o limită a numărului de vizitatori, ci doar o creștere a taxei de intrare în cazul în care un anumit număr de vizitatori este atins într-o anumită zi.

Autoritățile de la Veneția au anunțat că data oficială de la care vizitatorii vor trebui să rezerve este 16 ianuarie 2023.

Un sistem de rezervare online în mai multe limbi va fi disponibil în toamnă pentru ca vizitatorii să își pre-rezerve călătoria la Veneția.

La rezervare, vizitatorii vor primi un cod QR care acționează ca bilet și trebuie arătat controlorilor de bilete.

Pentru cei care sosesc cu transportul public, poate exista posibilitatea de a cumpăra permisul de intrare în același timp cu biletul de călătorie.

Costul biletelor va varia de la 3 EUR la 10 EUR, în funcție de sezon.

In perioadele aglomerate, vizitatorii vor fi obligați să plătească sume mai mari. Acest lucru se va întâmpla atunci când numărul de vizitatori care rezervă pentru a ajunge în oraș depășește un anumit prag, care nu a fost încă anunțat.