Bilant TUIASI: „Primul loc din tara la brevete de inventii si numar tot mai mare de studenti din Republica Moldova!”

rectorat

Universitatea  ”Gheorghe Asachi” din Iasi a avut performante remarcabile de-a lungul anului trecut.  Rectorul universitatii a prezentat, astazi, raportul de activitate pentru anul 2018. In prezentul raport se arata ca TUIASI ocupa primul loc pe tara la numarul de brevete de inventii.

Rectorul Universitatii ”Gheorghe Asachi”,  prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval a prezinta raportul de activitate prin care se evidentiaza faptul ca pe langa cresterea soldului cu 12 milioane lei, Universitatea are si un numar mare de studenti straini.

Dan Cascaval – rector TUIASI: „In prezent avem circa 700 de studenti straini la studiile de licenta si 100 la studiile de masterat. Dintre acestia circa 600 sunt studenti din Republica Moldova este o cifra mult mai mare decat cea care s-a inregistrat in anii trecuti si 100 de studenti din tarile non UE. Cifra poate sa nu fie foarte mare prin comparatie cu alte universitati dar este un inceput foarte important pentru noi ca reusim sa atragem si studentii din alte tari”. 

Pe de alta parte se continua lucrarile la infrastructura si campusul studentesc.

Dan Cascaval: „Este vorba de Centrul de Consiliere pentru reducerea abandonului scolar, un spatiu deoesbit si amenajarea unui spatiu de co-working la parterul Caminului T13 realizat integral din fondurile noastre in care a functionat anterior un bar. Evident ca noi in campus am continuat cu amenajarea spatiilor de gatit, cu amenajarea salilor de lectura si amenajarea spalatoriilor”.

Universitatea Tehnica “Gh. Asachi” sustine inclusiv prin granturi proprii, competitivitatea si antreprenoriatul in randul studentilor, o relatie constructiva cu mediul privat.