Bilanț la Infecțioase după nouă luni de pandemie

infectioase iasi

Astazi s-au implinit 9 luni de la confirmarea primului caz de Covid-19 din judetul Iasi. La Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, rata de vindecare a pacientilor infectati cu virusul SARS-CoV-2 a fost de 87 %, iar mortaliatatea a depasit 5 procente, crescand usor in ultima perioada.

De la inceputul pandemiei, la Spitalul de Boli Infectioase au fost internati peste 4000 de pacienti. 500 dintre ei provin din alte judete ale tarii care au fost transferati  pentru a fi ingrijiti de cadrele medicale din Iasi. Rata de vindecare este de aproape 15 ori mai mare decat mortalitatea.

dr. Carmen Dorobat- manager Spitalul de Boli Infectioase din Iasi

Pacienții au avut vârste de la o lună, până la 90 de ani. Pacientul de o lună a plecat bine acasă, la fel și cel de 90 de ani. Rata de vindecare a fost de peste 80%, cu o mortalitate în jur de 5%, 5.2, 5.8 în ultima perioadă. Restul de până la 100% au fost transferați în alte spitale pentru diverse probleme medicale acute.

De la debutul pandemiei, infectionistii au observat ca virusul a suferit modificari iar acum este mai puternic. Cu toate acestea, Carmen Dorobat considera ca protocoalele medicale care fac referire la tratarea pacientilor COVID ar trebui sa ramana neschimbate.

dr. Carmen Dorobat- managerSpitalului de Boli Infectioase din Iasi

Tabloul clinic s-a modificat, intrarea in scena a simptomelor s-a modificat, de unde noi infectionistii, tragem concluzia ca avem de aface cu un agent infectios care este un dusman redutabil.

 In total, in judetul Iasi au fost confirmate cu noul coronavirus peste 18.800 persoane.