Bilant IPJ Iasi – 2023. Activitate intensa pe toate departamentele

In 2023, politistii iesenii au avut o activitate intensa pe toate departamentele. Faptele grave, accidentele soldate cu vieti omenesti si violentele domestice fac parte din viata de zi cu zi a oamenilor legii. Cifrele nu s-au schimbat foarte mult in comparatie cu anul trecut, politistii reusind sa elucideze aproape toate cauzele cu autor necunoscut.

Anul trecut, poliţiştii criminalişti au efectuat peste 4.400 de cercetări la faţa locului. Tot în această perioadă, prin folosirea sistemelor criminalistice de investigare tehnico-ştiinţifică, au fost identificate 554 persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni, au fost testate cu tehnica detectorului de minciuni 147 de persoane şi au fost efectuate 69 de percheziţii informatice.

Costel Gâtlan – Inspector sef IPJ Iasi: „Faptele grave, tentative de omor, lovituri cauzatoare de moarte se mentin la acelasi nivel cu anul trecut, cu 14 fapte. Aici pot sa va precizez ca nu avem fapte cu autor necunoscut, iar cele de viol si agresiune sunt in scadere usoara„.

Volumul de munca al politistilor este in continuare foarte mare pentru ca exista aproximativ 400 de functii neocupate.

Costel Gâtlan, Inspector sef IPJ Iasi: „1771 de functii prevazute din care 1392 sunt functii ocupate. Ceea ce inseamna 77,9 % grad de ocupare, personal operativ 1090, personal neoperativ 193. Am avut pierderi de personal 91 din care 79 au fost pensionari„.

În cadrul dosarelor penale instrumentate, au fost cercetate 3.500 de persoane, iar în urma cercetărilor efectuate, faţă de 467 de persoane au fost dispuse măsuri preventive, dintre care 253 au fost arestate preventiv, iar 24 au fost arestate la domiciliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *