Bilant coronavirus la Iasi: 4 cazuri confirmate, 78 persoane in carantina si 825 persoane izolate la domiciliu

Până la acest moment, un număr de 78 persoane venite din Italia au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate. Acestea au ajuns in judeţul Iaşi prin convoaiele organizate dinspre punctele de trecere a frontierei din zona de Vest dar şi prin Aeroportul Iasi.

Toate persoanele sunt fără simptomatologie specifică. Ieri si astazi, echipajele de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Iasi au asigurat măsuri de ordine publică și au insotit 12 masini care au tranzitat judetul Iasi.

De asemenea, au condus 8 persoane in punctele de carantina si 24 de persoane la vama Sculeni.

Un număr de 825 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică  şi care sunt monitorizate zilnic de catre epidemiologii Directiei de Sanatate Publica Iasi.

Au fost confirmate inca doua cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Este vorba despre o femeie de 41 de ani internată în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, care s-a întors din Dubai în 8 martie 2020 și a fost confirmată pozitiv în data de 13 martie 2020.

Menționăm că, în prezent se află în curs o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților și recoltarea probelor. De asemenea, contacții direcți ai persoanei se află în autoizolare la domiciliu. De asemenea, mentionam si de-al patrulea caz, o femeie de 41 ani din Iași, sosita din Franța.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!