Big Sister, Big Brother. O campanie derulată de Fundația Comunitară Iași

macheta

Astăzi, 22 noiembrie 2018, cea de-a opta ediție a Fondului de Burse coordonat de Fundația Comunitară Iași intră într-o nouă etapă, cea prin care ieșenii mărinimoși se pot implica și pot deveni donatori în cadrul programului. Prin Campania Big Sister, Big Brother cei care doresc să ajute la dezvoltarea armonioasă a unui tânăr se pot transforma într-un frate sau o soră mai mare și singuri sau împreună cu cei dragi pot alege să susțină cu o bursă în valoare anuală de 2.200 lei, un parcurs școlar merituos dar presărat cu dificultăți și neajunsuri materiale. În același timp selectează viitorul bursier și timp de un an, îi rămân aproape, urmărindu-i evoluția.

Bursele vor fi acordate elevilor din clasele V – XII, cu media cel puțin 8,50 în anul școlar anterior, la care venitul pe membru de familie nu depășește 800 de lei și care se implică frecvent în activități extrașcolare.

Cum poți dărui ajutorul tău?

Singuri sau împreună cu familia, colegii ori prietenii, donatorii care aleg să se implice în campania Big Sister, Big Brother pot oferi o bursă în cuantum de 2.200 lei (acordată integral sau în tranșe) care să îi deschidă noi posibilități tânărului ales. Prin gestul lor, donatorii oferă resursele financiare necesare pentru a-isusține pasiunile și a-idezvolta noi aptitudini dar transmit mai departe și un exemplu de implicare în comunitate.

Implicarea ta contează

O bursă poate însemna pentru un copil, un sprijin care să facă diferența între o evoluție școlară armonioasă și un parcurs marcat de obstacole. O bursă poate reprezenta o șansă de a-și descoperi, prin cunoaștere, aptitudinile și puterea de a evolua. O bursă poate însemna un viitor mai bun prin educație.

Devin-o donator în campania Big Sister, Big Brother și ajută un tânăr să descopere un viitor mai bun. Arată că ieșenii sprijină copiii cu dorință de dezvoltare și pasiune pentru educație. Anul acesta 120 de tineri care studiză în Iași au nevoie de sprijin și îndrumare. Fii pentru unul dintre ei fratele sau sora mai mare care îi poate acorda sprijinul care contează!