Biden crede că pandemia de Covid-19 s-a încheiat

biden

Președintele Joe Biden și-a exprimat opinia că pandemia de COVID-19 s-a încheiat, dar a recunoscut că SUA mai au o „problemă” cu virusul.

„Încă avem o problemă cu COVID-19. Încă lucrăm din greu la asta. (…) Dar pandemia s-a încheiat”, a spus Biden într-un interviu pentru CBS News.

„Dacă observați, nimeni nu poartă măști. Toată lumea pare să fie într-o formă destul de bună. Și așa cred că situația se schimbă”, a spus el.

Săptămâna trecută, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că sfârșitul pandemiei de COVID-19 este aproape.

„Săptămâna trecută, numărul de rapoarte săptămânale privind decesele cauzate de COVID-19 a fost cel mai scăzut din martie 2020”, a spus Ghebreyesus. „Nu am fost niciodată într-o poziție mai bună pentru a pune capăt pandemiei”, a spus el în timpul briefing-ului.

Între timp, Statele Unite încă înregistrează în medie peste 400 de decese pe zi din cauza COVID-19, potrivit The New York Times. De la începutul pandemiei, peste 1 milion de americani au murit din cauza virusului.