Biden cere Congresului 33 miliarde de dolari sa sprijine Ucraina

Președintele american Joe Biden va cere Congresului să aloce 33 de miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina în sectoarele de apărare și umanitar, precum și pentru a întări apărarea țărilor europene, a anuntat CNBC, citând înalți oficiali ai administrației americane.

În același timp, se presupune că vor fi alocate 20,4 miliarde de dolari pentru furnizarea de arme Ucrainei și mai multor țări europene. Este vorba despre artilerie, vehicule blindate, arme antitanc și antiaeriene, întărirea mijloacelor de apărare împotriva atacurilor cibernetice și asistență în curățarea teritoriilor.

Această finanțare este destinată pentru perioada urmatoare a precizat postul de televiziune. Aproximativ 8,5 miliarde de dolari din fondurile solicitate de Biden vor fi direcționate spre sprijinirea economiei ucrainene. 

Aceste fonduri sunt destinate să finanțeze guvernul ucrainean, să ajute tara în sectoarele alimentare, energie și sănătate.

În plus, 3 miliarde de dolari vor fi alocate pentru asistență umanitară în întreaga lume sub formă de grâu și alte bunuri.

Solicitarea lui Biden din Congres este de așteptat să primească un sprijin larg atât în ​​rândul democraților, cât și al republicanilor, potrivit CNBC.

In nouă luni cheltuielile totale ale SUA pentru Ucraina vor depăși 36 de miliarde de dolari.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!