Biden a spus despre Putin ca este un „macelar”. Kremlinul a raspuns ca relatiile cu SUA sunt tot mai greu de reparat

bidenputin-3_f2833de4bd

Președintele american Joe Biden l-a numit pe președintele rus Vladimir Putin „măcelar”, după ce s-a intalnit astazi la Varșovia cu refugiați ucraineni.

Întrebat de reporteri la ce se gândeste văzând refugiații, Biden a răspuns: „este un măcelar”.

În timpul scurtei sesiuni de întrebări și răspunsuri de la Stadion Narodowy, Biden a povestit cum a fost în astfel de locuri în viața sa, dar a spus că este întotdeauna surprins de „profunzimea și puterea spiritului uman”.

„Este incredibil, este incredibil. Vezi toți acei copii mici. Vreau doar să îmbrățișez, vreau doar să spun mulțumesc. Adică, te face al naibii de mândru”, a spus el.

El a adăugat: „Fiecare dintre acei copii a spus ceva în sensul: „Spune o rugăciune pentru tatăl meu sau pentru bunicul meu sau pentru fratele meu care se luptă acolo”. Și îmi amintesc cum e când ai pe cineva într-o zonă de război. În fiecare dimineață te trezești și te întrebi. Pur și simplu te întrebi. Și te rogi să nu primești acel telefon.”

Kremlinul a răspuns comentariilor lui Biden la Varșovia, spunând că remarcile sale „îngustează fereastra de oportunitate” de a repara relațiile dintre SUA și Rusia, potrivit agenției de presă de stat ruse TASS.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat pentru TASS că „conducătorul unei națiuni trebuie să ramana sobru”.

„Desigur, de fiecare dată aceste insulte personale îngustează fereastra de oportunitate pentru relațiile noastre bilaterale sub actuala administrație [SUA]. Trebuie să fim conștienți de acest lucru”, a spus Peskov, potrivit TASS.