Proteste ale bugetarilor din mai multe instituții de stat

Mii de persoane au iesit astazi in fata institutiilor de stat si au protestat. Atat angajati ai Caselor Judetene de Pensii, cat si angajati ai Caselor Judetene de Asigurari de Sanatate si-au oprit activitatea, fiind nemultumiti de salariile mult prea mici si volumul prea mare de munca.

Actiunea de protest continua la mai multe institutii de stat din Romania. Peste 50 de angajati ai Casei Județene de Pensii Botosani s-au oprit astazi din munca, timp de o ora jumatate si au protestat, fiind nemultumiti de salariile mici.

Cătălin Dupir, reprezentantul salariaților CJP Botoșani:

Declanșat la nivel național, Casa Județeană de Pensii Botoșani s-a solidarizat cu colegii din țară. Este vorba despre o solicitare a Caselor Teritoriale de Pensii prin care s-a cerut alinierea la grila Casei Naționale de Pensii Publice, unde diferențele salariale sunt cuprinse între 1000 și 3000 de lei. Practic, cei de la Casa Națională desfășoară aceeași activitate ca și cei din Casele Teritoriale, însă salarizarea este diferențiată conform Legii 153. Cu toate că noi am făcut acest demers la nivel național, toate Casele de Pensii au solicitat alinierea la grila Casei Naționale, la comisia de muncă am primit un aviz negativ. A fost trecut prin Senatul României, care nu este Cameră decizională și a respins această solicitare. La această dată proiectul de modificare al legii se află la Camera Deputaților care este for decizional.

Actiunea de protest a continuat si la Iasi, unde angajatii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate au iesit in fata institutiei sa-si strige oful.

Monalisa Artenie, Purt. de Cuv. CNAS Iași:

Protestul continua ca si zilele precedente. Aceleasi motive pentru protestul derulat de catre salariatii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Iasi. Vom continua pana cand se va solutiona problema existenta referitoare la politica salariala si bineinteles si celelalte motive pe care noi le-am invocat.

Bugetarii spera sa obtina salarii mai mari si sa aiba mai multa sustinere din partea Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *