A început cel mai mare pelerinaj pedestru care are loc anual în România. 100 de tineri merg într-un pelerinaj de zeci de kilometri spre Muntele Ceahlău

Aproximativ 100 de tineri traiesc incepand de ieri o experienta unica. Ei vor parcurge pe jos zeci de kilometri in fiecare zi, se vor ruga, iar la finalul pelerinajului va coincide cu marea Sarbatoare crestin ortodoxa – Schimbarea la Fata, vor urca Muntele Ceahlău. Chiar daca ii asteapta zile dificile, de jertfa sufleteasca si trupesca, studentii spun ca au o mare multumire la final. Pelerinajul este organizat an de an, in aceasta perioada.

Sarbatoarea Schimbarea la Fata aminteste de minunea petrecuta pe muntele Tabor, unde Hristos isi descopera dumnezeirea Sa. Un grup de tineri reconstitue acele momente, in Tinutul Neamtului unde pleaca intr-un pelerinaj pe jos. Misiunea lor nu este deloc usoara. Au de parcurs 35 de kilometri zilnic, timp in care se roaga.

Părintele arh. Nicodim Petre, Starețul Mănăstirii Bucium

Un pelerinaj care se incheie cu Slujba de Schimbare la Fata de pe muntele Sfant, muntele Ceahlau pe data de 6 august si o parte dintre pelerini vor continua pana pe data de 7 la Sarbatoarea Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla. Pelerinajul pedestru este o experienta frumoasa, un pelerin spunea in urma cu ceva timp ca oamenii cred ca stiu ca este un pelerinaj. Cred ca stiu, am auzit ceva la radio, am vorbit cu cineva care a fost in pelerinaj, am vazut ceva la televizor dar spunea acest pelerin ca atunci cand a facut si el primul pelerinaj si-a dat seama ca doar credea ca stie. 

Cei care participa la pelerinaj spun ca rugaciunea este extrem de puternica si ca, in unele cazuri, face chiar si minuni.

Gabriela Bucătaru, pelerin din Iași

Este al cincilea an cand merg si este o adevarata jertfa sa mergi pe jos atati kilometri si sa stii ca la finalul urcatului Ceahlaului este marele final acolo unde toti crestinii se intalnesc in rugaciune.

Fiecare se roaga pentru ceea ce simte: unii pentru sanatate, altii pentru prosperitate, insa cea mai importanta ramane conexiunea cu Dumnezeu.

Ion Luca, pelerin din Iași

Am ales aceasta experienta pentru a fi mai aproape de Dumnezeu si pentru a experimenta rugaciunea si modul de viata.

Sofia Nicoleta, pelerin din Suceava

Gandurile mele acum sunt indreptate catre ploaie pentru ca a inceput ploaia si sper sa fiu sanatoasa, sa ajung si anul acesta la final si sa reusim cu totii sa parcurgem acest drum.

La final, pelerinii vor parcurge la pas aproximativ 350 de kilometri și vor trece prin Mănăstirea Neamț, Taborul românesc, Munții Ceahlău și Culmile Sihlei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *