Benone Sinulescu a încetat din viață

WhatsApp Image 2021-11-18 at 16.31.58

Benone Sinulescu a murit, astăzi, la vârsta de 84 de ani. Interpretul de muzică populară și-a petrecut ultimele zile din viață într-o clinica de îngrijiri paleative din Arad.

În luna iulie, artistul a fost găsit căzut în propria locuință, iar de atunci starea sa de sănătate s-a înrăutățit. Acesta a fost internat în spital din cauza unei pneumonii.

Benone Sinulescu s-a născut pe 34 martie 1937 în Siriu, județul Buzău. A fost un cunoscut cântăreț de muzică populară. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară printre care Irina Loghin. După 1989, a abordat și stilul etno-dance și colaborat în acest sens cu formația Ro-Mania.

Prin Decretul nr. 1122 din 19 decembrie 1967 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România, artistului Benone Sinulescu i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistului Benone Sinulescu la 29 noiembrie 2002 Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”. El i-a conferit la 7 februarie 2004 și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.