Belgia introduce carantina obligatorie pentru persoanele infectate cu variola maimutei

bbc

Belgia a devenit prima țară care a introdus o carantină obligatorie de 21 de zile împotriva variolei maimuțelor. 14 țări au confirmat pana acum focarele bolii virale iar medicii avertizează asupra unei „creșteri semnificative” a cazurilor in Regatul Unit.

Cei care contactează virusul vor trebui acum să se autoizoleze timp de trei săptămâni, au spus autoritățile belgiene din sănătate, după ce au fost înregistrate trei cazuri în țară. Infecțiile, dintre care prima a fost înregistrată vineri, sunt toate legate de un festival din orașul-port Anvers. Acesta vine în momentul în care medicii au avertizat că Regatul Unit se confruntă cu o creștere „semnificativă” a infecțiilor, iar răspunsul guvernului este „crucial” în limitarea răspândirii acesteia.

Dr. Claire Dewsnap, președintele Asociației Britanice pentru Sănătate Sexuală și HIV, a spus că focarul ar putea avea un „impact masiv” asupra accesului la serviciile de sănătate sexuală din Marea Britanie. Un consilier medical șef al Agenției pentru Securitate a Sănătății din Regatul Unit, a avertizat astăzi că variola maimuțelor se răspândește prin transmitere comunitară în Marea Britanie, fiind detectate mai multe cazuri zilnic.

Sajid Javid a dezvăluit ieri că alți 11 britanici au fost testați pozitiv pentru virus, ducând numărul total la 20. Cazurile includ si un copil britanic aflat în prezent într-un spital din Londra, în timp ce alte 100 de infecții au fost înregistrate în Europa.

Foto: BBC