Belgia are nevoie 5.000 de șoferi de camioane. Magazinele, la un pas să rămână goale

sofer de camion

foto: fleetowner

În Belgia, sunt 5.000 de locuri de muncă pentru șoferii de camioane, care trebuie ocupate urgent pentru a asigura transportul mărfurilor, anunță Febetra, federația furnizorilor belgieni de transport și servicii logistice.

„Dacă vrem ca rafturile magazinelor să rămână pline în viitor, atunci sunt necesari șoferi suplimentari.”, a spus Isabelle De Maegt de la Febetra.

Pentru a ocupa miile de locuri vacante, Febetra organizează Ziua Șoferului de Camion pe 9 decembrie, când șoferii vor primi un mic cadou, cum ar fi o ceașcă de cafea, o gustare sau un card în diferite locații.

„Fără șoferi, rafturile din supermarketuri și magazine rămân goale, toate șantierele de construcție sunt oprite și fabricile nu mai funcționează.” a adăugat Isabelle De Maegt.

Magazinele Carrefour din Belgia încă se confruntă cu probleme în urma unei greve la centrul de distribuție Logistics Nivelles de la începutul săptămânii.

Joi, angajații centrului de distribuție și ai companiei de transport Supertransport și-au reluat munca joi. Totuși, ar putea dura câteva zile până când toate magazinele Carrefour vor fi complet aprovizionate.

Ministrul Economiei și Ocupării, Hilde Crevits, a subliniat că numărul persoanelor care se pregătesc pentru a deveni șoferi de camioane crește brusc.

„Aproape 1.000 de persoane au primit instruire în acest an, care este deja mai mult decât în ​​2020 în total. Dacă această tendință continuă, în acest an vor fi instruiți mai mulți oameni decât oricând în ultimii cinci ani. Pentru a consolida acest lucru, ne îmbunătățim cooperarea cu partenerii. De exemplu, avem un acord cu Ministerul Apărării pentru a folosi un teren de exerciții și, astfel, extinde locurile de antrenament. Între timp, VDAB caută parteneriate mai bune cu De Lijn și bpost, de exemplu, pentru a spori pregătirea și acolo.”, a spus ea.

Regatul Unit se confruntă cu lipsă de combustibil, iar unele rafturi ale supermarketurilor sunt goale din cauza penuriei de șoferi de camioane.