Belgia a declarat oficial epidemie de gripa

bruxelles

Institutul național de sănătate publică din Belgia, a declarat oficial miercuri o epidemie de gripă din cauza numărului crescut de cazuri, la niveluri similare cu cel al COVID-19.

„Gripa a revenit deja de ceva timp în țara noastră, dar acum sunt îndeplinite toate criteriile pentru a putea vorbi despre o epidemie de gripă”, a declarat institutul.

Pe lângă virusul gripal, circulă în prezent virusul bronșiolitei, coronavirusul și alte virusuri respiratorii care pot provoca aceleași simptome, a adăugat institutul.

„Acum vedem în spitalele noastre cam la fel de mulți pacienți cu gripă ca și pacienți cu corona”, a declarat Steven Van Gucht, virusolog la Sciensano. „Dar este foarte posibil ca numărul de pacienți cu gripă spitalizați să preia conducerea”.

Sectorul sănătății se confruntă deja cu dificultăți din cauza numărului mare de cazuri, dar experții prezic că, ce este mai rău de abia acum urmeaza. Vârful este așteptat în trei sau patru săptămâni, potrivit lui Van Gucht, care a adăugat că „este întotdeauna posibil să vă faceți un vaccin antigripal”.

Sezonul de gripă din Europa a debutat devreme în acest an. Internările în spitale din cauza acestei boli au crescut încă din octombrie. Alte țări, precum Germania și Slovacia, au declarat deja epidemie și se așteaptă ca și alte țări să facă același lucru.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)