Belarus cere ca 12 diplomati ucrainieni sa paraseasca tara

belarus

Belarus a ordonat ca 12 diplomați ucraineni să părăsească țara în 72 de ore. Ucraina a anuntat ca nu va lăsa fără răspuns acest pas neprietenos, a declarat pentru Ukrinform Oleh Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe.

Oficialul a informat că partea belarusă, în continuarea provocării de ieri din mass-media de a acuza diplomații ucraineni de spionaj, a anunțat reducerea personalului ambasadei ucrainene la Minsk și închiderea consulatului ucrainean la Brest. 12 diplomați ucraineni au primit ordin să părăsească Belarus în 72 de ore.

„Considerăm astfel de acțiuni ale Belarusului ca un alt pas neprietenos neprovocat față de Ucraina. Ucraina nu va lăsa acțiunile Belarusului fără un răspuns adecvat, pe care îl vom raporta suplimentar”, a spus Nikolenko.

Purtătorul de cuvânt al MAE a spus că după plecarea unor diplomați ucraineni, ambasada Ucrainei la Minsk va funcționa dar cu personal redus, condusă de ambasadorul Ihor Kyzym.

„Diplomatii noștri vor avea suficiente oportunități să continue să ofere asistență consulară cetățenilor ucraineni din Belarus”, a spus el.