Beatrice Rancea ii cheama in instanta pe cei care i-au adus calomnii

Emoții și aplauze

Sharing is caring!

Managerul Operei Nationale Iasi a prezentat astazi primele concluzii dupa raportul corpului de control al Ministerului Culturii. In urma scandalului creat la nivelul instituiei, Beatrice Rancea a anuntat ca va actiona in instanta pe toti cei care au calomniat-o.

Aceasta a mai adaugat ca ilegalitatile de care a fost acuzata nu au fost reale castigand un proces cu 2 dintre angajati. La inceputul anului, mai multi angajati din Opera ieseana au iesit in spatiul public cu declaratii si comentarii denigratoare la adresa managerului institutiei, Beatrice Rancea. Aceasta era acuzata ca face angajari preferential, ca pune in roluri doar anumiti actori din anturajul personal, ca disponibilizeaza artistii ilegal, iar unele achizitii sunt facute fara noima. Ministrul Culturii a trimis atunci corpul de control sa verifice actele contabile si deciziile managerial.

Beatrice Rancea – manager Opera Iasi: “Avem masuri pe care urmeaza sa le implementam, in mare parte din ele sunt implementate. Consideram ca, cel mai important lucru pentru noi este ca nu s-au semnalat fraude, falsuri sau alte lucruri de care am fost acuzati ca s-au intamplat aici in institutie. Evident, lasam organele competente sa dea un verdict in acest sens. Din punctul meu de vedere, eu nu am initiat sau nu am cerut vreodata unui angajat sa faca ilegalitati. Sunt metode sau masuri pe care urmeaza sa le ducem la indeplinire. Evident putem sa le rezolvam fara nici un fel de problema, care reprezinta activitatea tuturor compartimentelor. Cel mai important lucru este adresat catre compartimentul de contabilitate, acolo unde se initiaza practic toate procedurile si contractele , tot ce inseamna baza legala a activitatii noastre”.

Beatrice Rancea a anuntat astazi ca ii va actiona in instanta pe toti cei care au calomniat-o in ultimele luni.

“Voi da in judecata persoanele care mi-au adus o imagine calomnioasa in fata publicului, a spectatorilor, a presei si practic nu a fost un demers corect fata de toata activitatea mea ca manager, ca artist, cred este binevenit ca lucrurile sa se spuna asa cum sunt, corecte. Voi da in judecata persoanele care m-au calomniat public. In luna februarie, ultimul proces castigat este un proces cu 2 interpreti ai operei, domnul Taga si Dl. Gheorghita au pierdut definitiv un proces pe care l-au avut cu mine si altul cu institutia”, a completat managerul Operei Iasi.

Rancea a mai facut precizari si in cazul Ralucai Zaharia, cu privire la postul care i s-a oferit acesteia la Opera din Iasi.

“Doamna Raluca Zaharia a refuzat posturile pe care noi i le-am oferit in urma reorganizarii , adica postul de sufleur si contractul de colaborare pentru corul de copii. Urmeaza sa vedem care este procedura corecta in justitie in ceea ce priveste pozitia dansei pe mai departe. Noi consideram ca procedurile legale sunt corecte in cazul domniei sale, nu a fost concediata data afara pentru ca i s-a oferit un post in cadrul institutiei. Cu atat mai mult, chiar postul pe care l-a detinut inaintea promovarii dansei in functia de dirijor cor. A refuzat postul oferit, de sufleur si sa semneze contractul de colaborare. Singura forma legala este contractul de colaborare pe corul de copii. Este un cor care are o activitate ocazionala in cadrul spectacolelor noastre”, a adaugat Beatrice Rancea.

In ceea ce priveste activitatea corului de copii, aceasta va fi continuata la Opera din Iasi.

“Urmeaza sa vedem ce se va intampla dupa aceasta perioada, evident,
corurile de copii sunt o parte din productia noastra si va activa in continuare. Corul de copii este un proiect de al meu de inceput, unul dintre primele propuneri pe care le-am avut atunci cand am venit ca manager”
, a mai spus Rancea.

shares