Bazine de înot pentru copiii de grădiniță

gradinita-bazin

Primarul Mihai Chirica a anuntat astazi intr-o conferinta de presa ca intentioneaza sa construiasca bazine de inot in cele 26 de gradinite din municipiul Iasi. Potrivit edilului, bazinele de inot pentru prescolari vor fi construite cu fonduri de la bugetul local. Acesta a anuntat si ca in urmatoarea perioada urmeaza sa fie construite sali de sport la trei scoli din municipiul Iasi.

Mihai Chirica – primar Iasi:

Sali de sport, acem finalizate documentele tehnice pentru 3 sali de sport. Şcoala Gimnazială ‘Nicolae Iorga’ in cartierul Nicolina, Şcoala Gimnazială ‘Alexandru Vlahuţă’ in cartierul Dacia si Şcoala Gimnazială ‘George Coşbuc, de asemenea din cartierul Dacia spre capat, scoala 26 cum se mai numea ea. Valoarea totala a acestor 3 sali de sport este de circa 10,8 milioane de lei cu tot TVA. 

O data cu finalizarea si celorlalte 20 de terenuri de sport care sunt la proiectare, toate infrastructura sportiva scolara va fi realizata in municipiul nostru si vom da drumul la proiectul pilot ca fiecare gradinita sa aiba cate un mini bazin de inot. Este sportul cel mai facil pentru cei mici, la fiecare grupa de gradinita si la 3 gradinite vom incerca sa facem si cate o mini salina in care ei sa isi poata face exercitii de respiratie pentru a le imbunatati starea de sanatate.