Bază de practică modernă în zona montană, pentru studenții USAMV Iași

Foto_USAMV

Studentii de la Montanologie , specializare din cadrul  Universitatii de  Stiinte Agricole si Medicina Veterinara vor avea la dispozitie una dintre cele mai moderne baze de practica din zona montana. USAMV Iasi investeste aproximativ 7 miliarde de lei in reabilitarea bazei de la Plaiul Sarului, din judetul Suceava.

Pe langa studentii de la Montanologie vor avea acces si studentii USAMV Iasi de la specializari precum Ingineria si managementul afacerilor agricole si Inginerie, management in alimentatia publica si agroturism.USAMV Iasi desfasoara activitati de practica pentru studenti, la baza de peste zece ani, iar procesul de renovare a demarat in 2019. Pe langa spatiile de cazare moderne, studentii vor avea la dispozitie o cantina, spatii de seminar, biblioteca, un spatiu de conferinte sau intalniri si un teren de sport nou, multidisciplinar.

Fondurile necesare modernizarii de la Plaiul Sarului au venit atat din surse guvernamentale, cat si din veniturile proprii ale Universitatii iesene.