Baut si fara permis, la volanul unei masini neinmatriculate

etilotest

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hîrlău, efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta băuturilor alcoolice sau a altor substanţe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat ca un tânăr de 26 de ani, din comuna Șipote, ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Șipote, iar pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, a pierdut controlul ieșind în afara carosabilului, fără a suferi vătămări corporale.

În urma deplasării la fața locului, polițiștii au constatat faptul că șoferul emana halenă alcoolică, motiv pentru care acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost transportat la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, polițiștii au efectuat verificări în bazele de date si au constatat că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul, iar autoturismul condus de acesta ce avea numere de înregistrare provizorii, aveaautorizaţia provizorie cu temenul de valabilitate expirat.

În baza probatoriului administrat în cauză, ieri, acesta a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași, urmănd a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău şi respectiv Judecătoriei Hârlău, cu propunerea de arestare preventivă.