Bătrână din Germania înșelată cu un milion de euro de două românce

polizei

foto: Adobe Stock

Două românce de 29, respectiv de31 de ani, au fost arestate de poliţia germană după ce au păcălit o bătrânică de 80 de ani să le dea banii, cardurile de cred și bijuteri de valoare.

Autoritățile din Germania anchetează un grup infracțional specializat în jefuirea bătrânilor vulnerabili, format din mai mulți de români.

Banda avea un plan bine pus la punct. Aceștia se dădeau polițiștii și sub pretextul că bătrânii întăriți urmau să fie țintele unor tâlhari, îi convingeau să-și lașe anii și bunurile de valoare la ei pentru a nu fi uciși, după care acestea vor fi înapoiate.

În plasa acestei înșelăciuni a căzut și o octogenară din Bielefeld. Românii au contactat-o telefonic pe octogenară, dându-se drept oamenii legii. Au speriat-o informând-o că în zona în care locuieşte, un grup de români vor să o jefuiască, după care să o ucidă. Astfel, au sfătuit-o să le dea lor bunurile.

Cele două românce s-au deplasat la domiciliul femeii. Îmbrăcate în poliţiste, cele două i-au cerut banii, cărţile de credit şi obiectele cele mai de preţ asigurând-o că acestea vor fi duse chiar la sediul poliţiei.

Apoi, i-au zis că se vor întoarce și după ea pentru a o duce într-un loc sigur, până când infractorii vor fi prinși. Desigur, după obținut bunurie, „ salavtoarele” nu s-au mai întors.

Bătrâna s-a hotărât să sune la poliţie, pentru a-i întreba pe poliţişti de ce întârzie. Aşa a aflat că a fost victima unor escroci.

Numai aurul și argintul victimei au fost estimate la o valoare de 1,039 milioane de euro.

Româncele au fost prinse, de Poliția din Germania, însă anchetatorii nu au reuşit să recupereze decât o parte din bunurile victimei.

Adevăraţii poliţişti au pornit o anchetă şi au estimat paguba la peste un milion de euro.