Bate vantul in conturile primariilor din Harlau si Podu Iloaiei

Preşedintele Asociaţiei Oraşelor din România i-a comunicat noului premier, Ludovic Orban, ca 43 primarii din tara nu mai au bani de salarii, incalzirea scolilor, iluminatul stradal etc.

Cele mai grave probleme sunt in judetele Iasi, Harghita si Dolj. Primariile din Harlau si Podu Iloaiei au nevoie de resurse financiare pentru acoperirea chletuielilor de functionare.

“La Asociaţia Oraşelor mi-au spus foarte clar că 43 de localităţi nu au bani să termine bugetul. O să le dăm prin intermediul ordonanţei de urgenţă de rectificare, de asta am demarat discuţiile cu asociaţiile autorităţilor locale, să ştim foarte clar cum prevedem sume care să le permită să închidă anul. Sunt 43 de oraşe care nu au bani de salarii, nu mai au bani de cheltuieli de funcţionare, pot să rămână fără lumină pe străzi, nu mai au bani să plătească indemnizaţiile persoanelor cu dezabilităţi, că au fost transferate anul ăsta la localităţi fără să le transfere şi resursele financiare necesare, pentru că alocarea suplimentară din impozitul pe venit nu a fost suficientă, pentru că situaţiile diferă de la localitate la localitate”, a declarat Ludovic Orban, la România TV.