Bătaie pe locurile de la grădinițele de stat din Iași

Au inceput reinscrierile la gradinitele de stat. Etapa se va derula pana pe 28 mai. Dupa aceasta data urmeaza sesiunea de inscrieri propriu-zisa, care se va incheia pe 31 august. Bataia pe locuri este mare, iar o parte dintre solicitari nu pot fi onorate.

Prezenta in platou Stirilor Tele M, noul inspector general al ISJ Iasi, Luciana Antoci a vorbit cu lux de amanaunte despre etapele de inscriere si reinscriere la gradinitele de stat. 

Luciana Antoci – inspector scolar general ISJ Iasi

„O perioada destul de vasta care este dedicata acestor etape. Pana pe 31 agust vor fi doua faze de inscriere propriu-zisa si o etapa de ajustari. Un acalendar dens din punctul acesta de vedere”

La nivelul judetului Iasi exista aproape 5000 de locuri solicitate pentru inscrierile la gradinite, in timp ce la nivelul municipiului peste 1500 de locuri au fost aprobate.

Luciana Antoci- inspector scolar general ISJ Iasi

„Sigur sunt mai putine decat numarul solicitarilor si asta pentru ca in general, parintii se orienteaza catre gradinitele cu program prelungit si pentru ca exista o conditionare legata de numarul de prescolari la grupa. Nu putem folosi 20, decat in situatii speciale. Putem suplimenta doar cu trei locuri numarul elevilor de la o grupa si asat doar cu aprobarea Consiliului de Administratie a ISJ.”

Daca numarul cererilor de inscriere  primite de la parinti este mai mare decat numarul de locuri libere, repartizarea copiilor se va face in ordine descrescatoare a numarului de criterii generale de departajare.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!